Moje konto
Przechowalnia
Czas i koszty dostawy
Kontakt
Jak kupować?

produkty: 0
suma : 0,00 zł 

Przypominamy: Za 7 dni Halloween
Tu jesteś: Strona główna \ Przepisy
Menu - Pomocnicy Kuchenni
Przepisy

Fondue mięsne - szaszłyki

Składniki:

1 kg polędwicy wieprzowej

5 świerzych czerwonych papryk

5 cebul

1 litr oleju z pierwszego tłoczenia

pieczywo

Przygotowanie:

Polędwice pokrój w kostkę.

Paprykę oczyść z nasion i umyj, następnie pokrój w kostkę tej samej wielkości co mięso.

Cebulę obierz i pokrój w krążki.

Tak przygotowane składniki nadziewaj na widelce do fondue w kolejności: mięso, paprykę, cebulę, mięso. Pamiętaj że, musi być to taka ilość, aby po usmażeniu porcję można było włożyć do ust.

Pieczywo pokrój i podaj w koszyczku.

Do tego rodzaju fondue możesz podać sosy, sałatki według swoich upodobań.

Do potrawy podaj wytrawne czerwone wino.

Smacznego!

Ten rodzaj fondue możesz przygotować w dużym stalowym fondue razem z miseczkami do sosów.

 

 

<< zobacz inne przepisy z kategorii Potrawy świąteczne i specjalne

Obsługa płatności
Partnerzy serwisu - Pomocnicy Kuchenni Aglos.pl Vartma.com Rzetelnafirma.pl Strona chroniona certyfikatem RapidSSL - Gigaone.pl
 
Opineo
Facebook