Moje konto
Przechowalnia
Czas i koszty dostawy
Kontakt
Jak kupować?

produkty: 0
suma : 0,00 zł 

Przypominamy: Za 10 dni Boże Narodzenie
Tu jesteś: Strona główna \ Przepisy
Menu - Pomocnicy Kuchenni
Przepisy

Ryba podpiekana na grillu na ciemno


Składniki na 4 porcje
4 płaty ryby
1 łyżka mielonej papryki
1 łyżka mielonego tymianku
1 łyżka mielonego pieprzu cayenne
1 łyżka mielonego czarnego pieprzu
1 łyżka mielonego białego pieprzu
½ łyżeczka soli
¼ łyżeczka mielonego ziela angielskiego
50 g masła
3 łyżki oleju słonecznikowego

Przygotowanie
Rybę opłucz i osusz w papierowym ręczniku. Wymieszać na płaskim talerzu ze sobą mielone produkty oraz dołożyć sól.
Masło roztopić w małym garnku wraz z olejem ciągle mieszając – nie wolno zagotować.
Następnie jeszcze ciepłym masłem delikatnie pokryć za pomocą pędzelka po obu stronach rybę.
Tak przygotowaną rybę obtocz w przygotowanej już wcześniej mieszance przypraw.
Piec nad porządnie rozgrzanym grillem przez około 10 minut na każdej stronie, obracając raz, w trakcie pieczenia smaruj rybę pozostałym masłem.

Uwaga: polecam pędzelek silikonowy niż z włosia, gdyż nie zostają na rybie włoski. Dodatkowo bardzo ładnie rozprowadza sos na ciepłej rybie.

<< zobacz inne przepisy z kategorii Potrawy z grilla

Obsługa płatności
Partnerzy serwisu - Pomocnicy Kuchenni Aglos.pl Vartma.com Rzetelnafirma.pl Strona chroniona certyfikatem RapidSSL - Gigaone.pl
 
Facebook