Moje konto
Przechowalnia
Czas i koszty dostawy
Kontakt
Jak kupować?
Pomocnicy Kuchenni Sklep internetowy akcesoria kuchenne

produkty: 0
suma : 0,00 zł 

Tu jesteś: Strona główna \ Przepisy
Menu - Pomocnicy Kuchenni
Przepisy

Kociołek Pasterski

 

 

Skłaniki:

  • 50dag chudej wołowiny
  • 50dag cielęciny
  • 50dag wieprzowiny
  • 25dag wędzonej słoniny
  • 15dag wędzonego boczku
  • 30dag cebuli
  • 3strąki zielonej papryki
  • 500ml. Śmietany
  • 2kostki rosołowe
  • pęczek zielonego szczypiorku
  • czerwona słodka papryka
  • pieprz, sól
  • liście kapusty

 

Przygotowanie:

Żeliwny kociołek wyłożyć plastrami wędzonej słoniny i liśćmi kapusty.

Umieścić nad żarem ogniska.

Dodać boczek pokrojony w kostkę i drobno posiekaną cebulę. Kiedy cebyla i boczek zrumienią się wsypujemy łyżkę czerwonej papryki i szklankę wody. Następnie pokrojoną w kostkę wołowinę i kostki rosołowe. Osolone dusić pod przykryciem.

Kiedy mięso zmięknie dodajemy wieprzowinę, gdy wołowina będzie już na wpół miękka dodać cielęcinę. Podlać wodą często mieszając.

Kiedy już wszystkie składniki będą miękkie dodać pokrojoną paprykę (można podlać kieliszkiem żubrówki) Po kilki chwilach dodać śmietanę.

Przyprawić do smaku i posypać szczypiorkiem.

Po zagotowaniu zdjąć z ognia- sos powinien być gęsty i esencjonalny.

<< zobacz inne przepisy z kategorii Potrawy z grilla

Obsługa płatności
Partnerzy serwisu - Pomocnicy Kuchenni Aglos.pl Vartma.com Rzetelnafirma.pl Strona chroniona certyfikatem RapidSSL - Gigaone.pl
 
Facebook