Moje konto
Przechowalnia
Czas i koszty dostawy
Kontakt
Jak kupować?

produkty: 0
suma : 0,00 zł 

Przypominamy: Za 7 dni Halloween
Menu - Pomocnicy Kuchenni
Foremka silikonowa do czekoladek, pralinek - BOBAS SCG31


Informacje o produkcie:
Foremka do czekoladek w kształtach dziecięcych: wózek, balonik, butelka, zabawka kaczuszka,

Wiele osób uważa pralinki za arcydzieło sztuki cukierniczej. W magiczny sposób łączą ze sobą czekoladę oraz rozmaite nadzienia i dodatki, nadając im elegancki, niewielki kształt i dostarczając nam niepowtarzalnych wrażeń.

Dzięki zastosowaniu profesjonalnych form - czekoladki robione w nich wychodzą gładkie, nie przywierają i bardzo łatwo się się je wyjmuje.


Formy silikonowe włoskiej firmy Silikomart wyprodukowane zostały w 100% z płynnego silikonu PLATINUM przeznaczonego do kontaktu z żywnością. Formy są bez zapachowe i wolne od toksycznych materiałów.

Formy silikonowe są uniwersalne - wytrzymałość na temperaturę od -40 do +230 st. C zapewnia wykorzystanie zarówno do mrożenia zimnych deserów, pieczenia.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze.
Materiał: SILIKON
Waga: 0,200 kg.
Cena brutto: 29,50 zł (z VAT) Cena brutto: 22,50 zł (z VAT)

Sztuk:

Dostępność: w magazynie
WYSYŁKA JUTRO
Zadzwoń i zamów pon.-pt. w godz. 9-16:30
(22) 863 01 21; (0) 660 805 978

<< Powrót do listy produktów Poleć znajomej osobie


Dodatkowe informacje:

WYMIARY:

* 14 szt. po  ml
* poj. całkowita  96 ml
* dł. x szer. 
* wysokość wgłębienia

WYMIARY całkowite formy: 21 cm x 10,5 cm

Produkty Silikomartu posiadają certyfikaty wymagane w UE oraz rekomendacje amerykańskiego FDA. Dzięki temu masz gwarancje bezpieczeństwa.

FILM INSTRUKTAŻOWY SILIKOMART - PRALINY

Jak szybko zrobić praliny?
Autorką przepisu jest Vienne z blogu http://bloggingpraline.wordpress.com

Składniki na ok. 20 sztuk średniej wielkości pralinek o smakach śmietankowym i kawowym.

  • 200g dobrej jakości czekolady gorzkiej
  • 200g czekolady białej
  • odrobina spirytusu
  • śmietanka 30%
  • cukier waniliowy
  •  kawa rozpuszczalna
  • formy

Jako pierwsze przygotujemy nadzienia w dwóch smakach. Rozpuszczamy 150g białej czekolady nad parą, dodajemy od ok. 50ml do 80ml śmietanki, dodajemy cukier waniliowy, podgotowujemy,  rozlewamy równe ilości do dwóch miseczek.  Z jedną miseczką nie robimy nic, oprócz dodania spirytusu, gdy nadzienie ostygnie.  Drugą “doprawiamy” zaparzoną w odrobinie wrzątku  łyżeczką kawy i spirytusem. 

Aby zrobić “skorupki” rozpuszczamy  trochę ciemnej czekolady nad parą, i przy pomocy pędzla ”malujemy” formy. Rozpuszczamy czekoladę partiami, dokładając gdy nam zabraknie.  Studzimy, po czym “malujemy” drugą warstwę i ponownie schładzamy. Można zrobić trzy warstwy, pralinka będzie trwalsza.  Przy pomocy małej łyżeczki nalewamy nadzienia do skorupek na wysokość ok. 3/4 czekoladki. Odstawiamy do stężenia. Wierzchy pokrywamy resztą rozpuszczonej ciemnej czekolady. Gdy czekoladki nam zastygną, ostrożnie wyjmujemy je z foremek. Rozpuszczamy pozostałą białą czekoladę i przelewamy ją do woreczka, lub rożka zrobionego np. z papieru do pieczenia.  W woreczku robimy malutką dziurkę i wyciskając  czekoladę cienkim strumieniem malujemy wzorki na pralinkach.

 

Obsługa płatności
Partnerzy serwisu - Pomocnicy Kuchenni Aglos.pl Vartma.com Rzetelnafirma.pl Strona chroniona certyfikatem RapidSSL - Gigaone.pl
 
Opineo
Facebook