Moje konto
Przechowalnia
Czas i koszty dostawy
Kontakt
Jak kupować?
Pomocnicy Kuchenni Sklep internetowy akcesoria kuchenne

produkty: 0
suma : 0,00 zł 

Tu jesteś: Strona główna \ Porady
Menu - Pomocnicy Kuchenni
Porady

Piekarnik foliowy

Piekarnik foliowy - to rękaw do pieczenia :)

  1. Odcinamy kawałek o kilka centymetów dłuższy, niż pieczeń. Pamiętajmy: im rękaw jest krótszy, tym gotowa pieczeń będzie bardziej aromatyczna. Dlatego też do ryb - używa się specjalnych węższych rękawów.

    Wkładamy do niego przygotowane mięso lub rybę i według własnego uznania mp. warzywa, owoce itp. dodatki.
  2. Pieczeń szczelnie zamykamy w rękawie (przeważnie do rękawów są dołączone zaciski), gdyż podczas pieczenia sos, który się wytwarza powienien zostać w foli. Pieczeń jest wtedy soczysta i aromatycza.

    UWAGA: zapakowane mięso układamy na zimnym ruszcie. temperatura piekarnika ni emoże przekroczyć 200 stC
  3. Gotową pieczeń wyjmujemy z piekarnika, rekaw nakłuwamy w kilku miejscach. Przez powastałe otwory zlewamy sos.

<< zobacz wszystkie porady

Obsługa płatności
Partnerzy serwisu - Pomocnicy Kuchenni Aglos.pl Vartma.com Rzetelnafirma.pl Strona chroniona certyfikatem RapidSSL - Gigaone.pl
 
Opineo
Facebook