Nóż HACCP w kolorze czarnym - standard. Nóż do rzeźniczy 25cm HENDI 844410 | |||||||
Informacje o produkcie:
Nóż do gastronomii w kolorze czarnym, uniwersalny. Model tzw. rzeźniczy z szerszym końcem o długości ostrza 25cm. Nóż ze stali nierdzewnej dla gastronomii. Uchwyt wykonany z polipropylenu, zgodnie z normami HACCP. HACCP jest to system Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli (z języka angielskiego Hazard Analysis and Critical Control Points). Od 1 stycznia 2006 roku wszystkie podmioty, które produkują i/lub wprowadzają żywność do obrotu mają obowiązek stosowania się do zasad w/w systemu. Jednym z elementów wspomagających zachowanie czystej i higienicznej kuchni oraz zapobieganie krzyżowaniu się dróg "czystych" i "brudnych", jest stosowanie odpowiedniej kolorystyki desek oraz noży do krojenia. Odpowiedni kolor odpowiada produktom, do których może zostać zastosowany. Jest 6 zdefiniowanych kolorów.
|
Dodatkowe informacje:
Długość ostrza 25cm, |
||||||
Moje konto : |