Moje konto
Przechowalnia
Czas i koszty dostawy
Kontakt
Jak kupować?
Pomocnicy Kuchenni Sklep internetowy akcesoria kuchenne

produkty: 0
suma : 0,00 zł 

Menu - Pomocnicy Kuchenni
Herbata zielona jaśminowa MAOJIN z Chin 50g


Informacje o produkcie:
Jedna z najbardziej poszukiwanych herbat na świecie.
Każda perełka tej wyjątkowej herbaty jest wytwarzana ręcznie w wysokogórskich regionach prowincji Fujian.
Najwyższej jakości młode listki herbaty używane do wyrobu perełek, zbierane są na przełomie kwietnia i mają. Następnie plecione są wraz z pączkami w kształt małych kuleczek. Zwinięte w ten sposób leżakują do września, kiedy to rozkwitają kwiaty jaśminu.

Perełki perfumowane są za pomocą cudownie pachnących płatków jaśminu, co nadaje im niezwykły aromat. W ostatnim etapie tego tradycyjnego procesu wyrobu herbata jest owijana w jedwabną siatkę i suszona nad ogniem, w celu uformowania kuleczek.

Jej ręcznie zawijane pączki rozwijają się z wolna w trakcie parzenia, rodząc niezwykle wyważony napój. Łagodny posmak jaśminu nie dominuje tu – w przeciwieństwie do większości odmian tego typu – nad akcentami herbacianymi, a jedynie podkreśla lekki, kwiatowy smak zielonej herbaty.
Napar ten zadowoli poszukujących suszu pośredniego między odmianą białą i zieloną. Łączy on bowiem słodki posmak i przyjemny aromat tej pierwszej, z wyrazistym charakterem i łagodną goryczką drugiej.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze.
Materiał: ŻYWNOŚĆ
Waga: 0,550 kg.
Cena brutto: 5,00 zł
Sztuk:

Dostępność: w magazynie
WYSYŁKA DZISIAJ!
Zadzwoń i zamów pon.-pt. w godz. 9-16:30
(22) 863 01 21; (0) 660 805 978

<< Powrót do listy produktów Poleć znajomej osobie


Dodatkowe informacje:

Metoda parzenia:

1. Zagotuj wodę i ostudź do temperatury ok 80°C
UWAGA: Jeśli temperatura wody jest zbyt gorąca, zielona herbata będzie zbyt gorzka i wiele z jej delikatnego aromatu zostanie utracone, gdy temperatura wody jest zbyt niska, pełnia smaku zawarta w liściach nie zostanie wyodrębniona.
2. Rozgrzej czajniczek i filiżanki.
3. Użyj 2-3g herbaty (1 łyżeczka) na każde 200 ml wody.  ( 12-15g /1l )
4. Zalej liście. Nie należy wlawać wody do czajnika z wysokiej pozycji, bo to niszczy liście herbaty, więc parzona herbata ma gorzki smak
5. Zaparz herbatę na 2-3 minut, a następnie wylej całkowicie napar do filiżanek.
6. Herbata może być parzona co najmniej 2-3 razy, woda powinna mieć wyższą temperaturę, a czas parzenia powinien być krótszy.

Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu i bez bezpośredniego nasłonecznienia w szczelnym pojemniku.

Obsługa płatności
Partnerzy serwisu - Pomocnicy Kuchenni Aglos.pl Vartma.com Rzetelnafirma.pl Strona chroniona certyfikatem RapidSSL - Gigaone.pl
 
Facebook