Moje konto
Przechowalnia
Czas i koszty dostawy
Kontakt
Jak kupować?
Pomocnicy Kuchenni Sklep internetowy akcesoria kuchenne

produkty: 0
suma : 0,00 zł 

Menu - Pomocnicy Kuchenni
Forma orzeszki. Patelnia do orzeszków 16 szt.


Informacje o produkcie:
Forma jest wykonana ze specjalnego stopu aluminium.
Pręty i zawleczki są pokrywane galwanicznie natomiast rączki są drewniane.

Posiada miejsce na 16 orzeszków.

ŚREDNICA PATELNI 15 CM
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze.
Materiał: METAL
Waga: 0,900 kg.
Cena brutto: 68,00 zł
Sztuk:

Dostępność: w magazynie
WYSYŁKA DZISIAJ!
Odbiór osobisty: Warszawa, św. Stanisława 1

Zadzwoń i zamów pon.-pt. w godz. 9-18
(22) 863 01 21; (0) 660 805 978

<< Powrót do listy produktów Poleć znajomej osobie


Dodatkowe informacje:

PRZEPIS na orzeszki nadziewane masą orzechową:

  • mąka - 3 szkl,
  • masło  25 dag,
  • jaja - 2 szt,
  • cukier kryształ - 1/2 szkl,
  • soda - 1/4 łyżki stołowej,
  • ocet - 1 łyżka.

Nadzienie - masa orzechowa:

  • cukier puder - 1 szkl,
  • masło lub margaryna - 40 dag,
  • mleko - 1,5 szkl,
  • mielone orzechy: włoskie, laskowe, lub w mieszance - 30 dag.

oraz jeśli ktoś lubi orzeszki z polewą:

  • czekolada gorzka -1 tabliczka,
  • lub polewa czekoladowa czarna lub biała.

CIASTO:
Ubić białka na sztywną pianę z odrobiną soli.
Mąkę, tłuszcz, żółtka i cukier zagnieść szybko, a gdy składniki się połączą dodać sodę, ocet i ubitą pianę. Wyrobić gładkie ciasto.

Podłączyć palnik gazowy - średni - ustawić na nim formę - orzeszkownicę. Patelnie do orzeszków bardzo mocno rozgrzewamy. Porada: przed włożeniem pierwszej partii ciasta przecieramy wgłębienia olejem np. pędzelkiem.
Z ciasta urywamy małe kawałeczki i formować z nich kulki wielkości orzecha laskowego. 
Kulki te, wkładać w formę, na stronie z wgłębieniem. Zamknąć górną część orzeszkownicy i piec z obu stron na złotobrązowy kolor. ok 4-5 min. Po upieczeniu i ostudzeniu wyrównać brzegi połówek orzeszków, i napełniać je kremem.

Na masę: zagotowujemy mleko i gotującym się mlekiem zalewamy przygotowane pokruszone orzechy, mieszamy i odstawiamy do ostudzenia.
Masło ucieramy z cukrem pudrem na puszystą pianę i partiami, stopniowo dodajemy do niej orzechy z mlekiem. Gotową masę nakładamy do orzeszków. (UWAGA: masy tej wystarcza na podwójną porcję orzeszków)

Masa dla dorosłych :) tzw. PIJANE ORZESZKI: 

  • 230g nutelli (małe opakowanie w szklance)
  • 100g orzechów włoskich
  • 50-100ml wódki
  • pokruszone nieudane skorupki

Nieudane skorupki orzeszków i łączenia między nimi drobno kruszymy. Dodajemy posiekane orzechy włoskie, nutellę i wódkę. Masę dokałdnie mieszamy. Nadzienie to jest dość gęste, ale wilgotne aby skleiło się ze skorupkami. Jedną skorupkę nadziewamy masą i dociskamy drugą połówką.

Napełnione połówki orzeszków składamy do siebie stroną z kremem , tworząc orzech.

A czekolada lub polewa czekoladowa potrzebne nam są do polania orzeszków, wtedy otrzymujemy orzechy w czekoladzie :)

Obsługa płatności
Partnerzy serwisu - Pomocnicy Kuchenni Aglos.pl Vartma.com Rzetelnafirma.pl Strona chroniona certyfikatem RapidSSL - Gigaone.pl
 
Opineo
Facebook